AB InBev brengt Aziatische dochter toch naar de beurs

AB InBev brengt Aziatische dochter toch naar de beurs
Shutterstock.com

AB InBev doet een nieuwe poging om de Budweiser Brewing Company, zijn Aziatische dochtermaatschappij, op de beurs van Hongkong te krijgen.

 

Herkansing

In een mededeling geeft het bierconcern aan dat het de aanvraag voor de beursnotering van een minderheidsbelang van 'BBC' op de beurs van Hongkong opnieuw heeft ingediend. Een eerdere poging in juli om het bedrijf naar de beurs te brengen mislukte jammerlijk, omdat vooral Amerikaanse beleggers de intekenprijs te hoog vonden. Met die beursgang hoopte AB InBev toen negen miljard euro binnen te halen, om zo iets te doen aan de torenhoge schulden van zowat negentig miljard euro die grotendeels ontstond na de overname van SABMiller in 2016.

 

Kort na de mislukte beursgang slaagde topman Carlos Brito er wel in om de Australische activiteiten voor een recordbedrag te verkopen aan de Japanse groep Asahi. Die deal betekende een extra boost voor het aandeel van AB InBev, dat dit jaar aan een echte remonte bezig is. Onder impuls van een grote schuldherschikking noteert het intussen ruim 50% hoger dan bij de start van het kalenderjaar, schrijft De Tijd. 

 

AB InBev beklemtoont in het persbericht dat er geen garanties gegeven kunnen worden dat de transactie volledig uitgevoerd zal worden. "Of het bedrijf hiermee door zal gaan, hangt af van een aantal factoren waaronder de waardering en de geldende marktomstandigheden", luidt het nog.