AB InBev en Katoen Natie investeren in grootste bierteminal ter wereld | RetailDetail

AB InBev en Katoen Natie investeren in grootste bierteminal ter wereld

AB InBev en Katoen Natie investeren in grootste bierteminal ter wereld
Foto AB InBev

Katoen Natie heeft zijn contract voor de verscheping van bieren van AB InBev via de haven van Antwerpen met vijf jaar verlengd. Over twee jaar moet de terminal vier miljard pintjes per jaar verschepen en de grootste bierterminal ter wereld zijn.

Export naar Noord-Amerika

De terminal staat vooral in voor de verscheping van Stella Artois, Hoegaarden en Leffe naar Noord-Amerika. Tegelijk zorgt het voor de import van Corona-bier. Dagelijks gaat het om zowat 175 vrachtwagens en 185 containers. Sinds begin 2015 wordt een deel van het transport met zogenaamde supertrucks gedaan.

 

De plannen voor de komende jaren zijn erg ambitieus: jaarlijks worden er nu twee miljard pintjes verscheept, maar over een jaar moeten er dat al drie miljard zijn en een jaar later zelfs vier miljard. Om die groei op te vangen, hoopt topman Huts aan het Delwaidedok bijkomende concessiegronden te verwerven. Vandaag beschikt hij er over tien hectare. Vorig jaar maakte Katoen Natie al bekend er 98 miljoen euro te willen investeren in nieuwe magazijnen.

 

De Antwerpse havenschepen Marc Van Peel liet al verstaan dat er snel een beslissing zou worden genomen over de mogelijke uitbreiding van de concessie.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.