AB InBev-families investeren in Oatly | RetailDetail

AB InBev-families investeren in Oatly

AB InBev-families investeren in Oatly

Verlinvest, het investeringsvehikel van de AB InBev-families De Mévius en De Spoelberch, gaat investeren in de Zweedse producent van lactosevrije producten Oatly. Verlinvest stapt in een deal met de Chinese bierproducent Snow.

Groei in China en VS

De investering verloopt via CR Verlinvest, een joint venture die enkele maanden geleden werd opgezet door de twee partijen. Eerder investeerden ze ook al in Red Sun, een Chinese uitbater van rusthuizen en zorgcentra.

 

Vorig jaar haalde Oatly een omzet van 40 miljoen euro, een derde meer dan een jaar geleden. Ook dit jaar verwacht het een sterke stijging, naar 51 miljoen euro. Het is niet geweten hoeveel CR Verlinvest exact neertelde voor zijn participatie, maar het zou gaan over een bedrag van meer dan 100 miljoen dollar (90 miljoen euro). In ruil krijgt de samenwerkende vennootschap 70 tot 90% van alle aandelen in handen.

 

Oatly verkoopt zijn lactosevrije producten momenteel in ongeveer twintig landen in Europa en Azië en is onder andere een concurrent van Alpro. Dankzij de investering van CR Verlinvest moet het bedrijf verder groeien in China en de Verenigde Staten. China Resources, het bedrijf achter Snow, staat immers sterk in China, terwijl Verlinvest heel wat kennis heeft in de Verenigde Staten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.