AB InBev pompt 2 miljard dollar in Verenigde Staten | RetailDetail

AB InBev pompt 2 miljard dollar in Verenigde Staten

AB InBev pompt 2 miljard dollar in Verenigde Staten

De Belgisch-Braziliaanse brouwer AB InBev gaat de komende jaren maar liefst twee miljard dollar (1,8 miljard euro) investeren in de Amerikaanse brouwerijen die deel uitmaken van de groep. Een kwart daarvan is al voor dit jaar.

Dalende verkoop aanpakken

Dat geld wordt gebruikt voor nieuwe verpakkings-, distributie- en brouwafdelingen. AB InBev wil met de investeringen tonen dat het vertrouwen heeft in de Amerikaanse economie en dat het zich voor lange tijd aan het land wil binden. Toch hebben de investeringen ook te maken met de mindere prestaties van AB InBev in de Verenigde Staten. In het eerste kwartaal verkocht het concern immers 4,7% minder bier en daalde de omzet met 2,6%. Vooral het succes van de kleinere lokale brouwers speelt het bedrijf parten.

 

Om daarop in te spelen kocht AB InBev de voorbije jaren ook al een tiental Amerikaanse ‘craft brewers’ en een deel van de investeringen zal dan ook gebruikt worden om die kleine brouwerijen verder uit te bouwen. Zo krijgt Elysian Brewing uit Washington vijftien miljoen euro, waardoor hun bier binnenkort in heel de Verenigde Staten te verkrijgen moet zijn.

 

Ook Goose Island is een voorbeeld van zo’n kleine Amerikaanse brouwerij die in handen is gekomen van AB InBev en daar flink van heeft geprofiteerd. Hun bier is zelfs al in onze contreien te verkrijgen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.