AB InBev pompt 2 miljard dollar in Verenigde Staten

AB InBev pompt 2 miljard dollar in Verenigde Staten

De Belgisch-Braziliaanse brouwer AB InBev gaat de komende jaren maar liefst twee miljard dollar (1,8 miljard euro) investeren in de Amerikaanse brouwerijen die deel uitmaken van de groep. Een kwart daarvan is al voor dit jaar.

Dalende verkoop aanpakken

Dat geld wordt gebruikt voor nieuwe verpakkings-, distributie- en brouwafdelingen. AB InBev wil met de investeringen tonen dat het vertrouwen heeft in de Amerikaanse economie en dat het zich voor lange tijd aan het land wil binden. Toch hebben de investeringen ook te maken met de mindere prestaties van AB InBev in de Verenigde Staten. In het eerste kwartaal verkocht het concern immers 4,7% minder bier en daalde de omzet met 2,6%. Vooral het succes van de kleinere lokale brouwers speelt het bedrijf parten.

 

Om daarop in te spelen kocht AB InBev de voorbije jaren ook al een tiental Amerikaanse ‘craft brewers’ en een deel van de investeringen zal dan ook gebruikt worden om die kleine brouwerijen verder uit te bouwen. Zo krijgt Elysian Brewing uit Washington vijftien miljoen euro, waardoor hun bier binnenkort in heel de Verenigde Staten te verkrijgen moet zijn.

 

Ook Goose Island is een voorbeeld van zo’n kleine Amerikaanse brouwerij die in handen is gekomen van AB InBev en daar flink van heeft geprofiteerd. Hun bier is zelfs al in onze contreien te verkrijgen.