Achttal ondernemers verlaat Foodhallen | RetailDetail

Achttal ondernemers verlaat Foodhallen

Achttal ondernemers verlaat Foodhallen

Een achttal foodconcepten gaat de Foodhallen in Amsterdam verlaten, omdat hun contract niet wordt verlengd. Het zou daarbij onder andere gaan om Wild Moa Pies, Yogen Früz, Filiz Manti, Pink Flamingo en Caulils Kaas.

Andere concepten

Ook het contract van Ronald van Uden van Green Brothers loopt na twee jaar af, meldt Levensmiddelenkrant. “Het is in overleg gebeurd. Tijdens het evaluatiemoment met de organisatie kwam naar voren dat zij voor ons geen levensvatbaarheid op lange termijn zien”. In augustus verliet de formule Bbrood de locatie in Amsterdam-West, en werd vervangen door een pop-up van Günther’s Flammkuchen.

 

De Amsterdamse Foodhallen openden ruim een jaar geleden. De locatie in een voormalige tramremise aan de Bellamystraat in de Kinkerbuurt startte met een twintigtal horecazaken, de restaurants Brasserie Halte 3 en Meat West, een bioscoop, hotel, bibliotheek en kantoren. Bezoekers kunnen er hapjes en drankjes proeven bij uiteenlopende foodconcepten als L’Entrecôte Mobile, VietView (Vietnamese snacks), Jabugo Bar Iberico (Spaanse specialiteiten), Bulls and Dogs (hotdogs) of Friska (sushi).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.