Achttal ondernemers verlaat Foodhallen | RetailDetail

Achttal ondernemers verlaat Foodhallen

Achttal ondernemers verlaat Foodhallen

Een achttal foodconcepten gaat de Foodhallen in Amsterdam verlaten, omdat hun contract niet wordt verlengd. Het zou daarbij onder andere gaan om Wild Moa Pies, Yogen Früz, Filiz Manti, Pink Flamingo en Caulils Kaas.

Andere concepten

Ook het contract van Ronald van Uden van Green Brothers loopt na twee jaar af, meldt Levensmiddelenkrant. “Het is in overleg gebeurd. Tijdens het evaluatiemoment met de organisatie kwam naar voren dat zij voor ons geen levensvatbaarheid op lange termijn zien”. In augustus verliet de formule Bbrood de locatie in Amsterdam-West, en werd vervangen door een pop-up van Günther’s Flammkuchen.

 

De Amsterdamse Foodhallen openden ruim een jaar geleden. De locatie in een voormalige tramremise aan de Bellamystraat in de Kinkerbuurt startte met een twintigtal horecazaken, de restaurants Brasserie Halte 3 en Meat West, een bioscoop, hotel, bibliotheek en kantoren. Bezoekers kunnen er hapjes en drankjes proeven bij uiteenlopende foodconcepten als L’Entrecôte Mobile, VietView (Vietnamese snacks), Jabugo Bar Iberico (Spaanse specialiteiten), Bulls and Dogs (hotdogs) of Friska (sushi).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.