Afperser dreigde producten Lidl te vergiftigen | RetailDetail

Afperser dreigde producten Lidl te vergiftigen

Afperser dreigde producten Lidl te vergiftigen

Supermarktketen Lidl is vorig jaar maandenlang afgeperst door iemand die er mee dreigde om producten in de winkels te vergiftigen. De dader eiste 15 miljoen euro of hij zou toeslaan in winkels in Duitsland, maar ook andere landen.

Akkoord over betaling

Lidl ging uiteindelijk ook akkoord om een bedrag van 4,5 miljoen euro neer te tellen, maar tot een effectieve betaling kwam het uiteindelijk nooit, omdat de dader van het ene op het andere moment de afspraak afbrak. In nieuwe e-mails eiste de afperser dan dat het geld zou worden overgemaakt in de vorm van bitcoins, maar de keten besloot daarop alle contact te verbreken.

 

De Duitse politie is momenteel nog altijd op zoek naar de afperser, die sinds maart van dit jaar geen contact meer heeft gezocht met Lidl. De eerste e-mail waarin hij 15 miljoen euro eiste werd al in oktober 2015 verstuurd.

 

In juli van dit jaar werd de keten ook al afgeperst door een echtpaar dat 1 miljoen euro eiste en dreigde met het opblazen van enkele bommen in filialen van de keten. Die daders werden wel gevat door de politie, maar niet voordat één explosief ook daadwerkelijk ontplofte. Lidl zou daarop besloten hebben om te betalen, maar de daders werden vervolgens dus snel gepakt door de politie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.