Afperser dreigde producten Lidl te vergiftigen

Afperser dreigde producten Lidl te vergiftigen

Supermarktketen Lidl is vorig jaar maandenlang afgeperst door iemand die er mee dreigde om producten in de winkels te vergiftigen. De dader eiste 15 miljoen euro of hij zou toeslaan in winkels in Duitsland, maar ook andere landen.

Akkoord over betaling

Lidl ging uiteindelijk ook akkoord om een bedrag van 4,5 miljoen euro neer te tellen, maar tot een effectieve betaling kwam het uiteindelijk nooit, omdat de dader van het ene op het andere moment de afspraak afbrak. In nieuwe e-mails eiste de afperser dan dat het geld zou worden overgemaakt in de vorm van bitcoins, maar de keten besloot daarop alle contact te verbreken.

 

De Duitse politie is momenteel nog altijd op zoek naar de afperser, die sinds maart van dit jaar geen contact meer heeft gezocht met Lidl. De eerste e-mail waarin hij 15 miljoen euro eiste werd al in oktober 2015 verstuurd.

 

In juli van dit jaar werd de keten ook al afgeperst door een echtpaar dat 1 miljoen euro eiste en dreigde met het opblazen van enkele bommen in filialen van de keten. Die daders werden wel gevat door de politie, maar niet voordat één explosief ook daadwerkelijk ontplofte. Lidl zou daarop besloten hebben om te betalen, maar de daders werden vervolgens dus snel gepakt door de politie.