AH bezorgt rond Kerstmis op zondag | RetailDetail

AH bezorgt rond Kerstmis op zondag

AH bezorgt rond Kerstmis op zondag

Albert Heijn gaat ook op de twee zondagen rond Kerstmis boodschappen thuisbezorgen bij klanten. Op die manier moet de bezorgpiek rond de feestdagen beter gespreid worden.

Twee extra dagen voor leveringen

In de aanloop naar de feestdagen denkt de marktleider onder de Nederlandse supermarkten dagelijks vierhonderd bezorgwagens op de weg te hebben om alle bestellingen te kunnen afhandelen. Door de toevoeging van twee extra bezorgdagen wil Albert Heijn alle klanten van dienst zijn. Op woensdag 25 en donderdag 26 december wordt niet bezorgd, net als op nieuwjaarsdag. Op dinsdag 24 december worden nog tot 16.00 uur bestellingen afgeleverd.

 

Albert Heijn grijpt de feestdagen ook aan om de eigen afhaalpunten, die aangepaste openingstijden hebben, te promoten. Daarmee willen ze opboksen tegen concurrent Superdirect.com, dat wel alleen in Eindhoven een afhaalpunt heeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.