AH breidt online uit, Jumbo zet inhaalbeweging in | RetailDetail

AH breidt online uit, Jumbo zet inhaalbeweging in

AH breidt online uit, Jumbo zet inhaalbeweging in

Albert Heijn gaat zijn online verzorgingsgebied flink uitbreiden: vanaf eind deze maand kunnen een half miljoen huishoudens in Zuid-Limburg hun online bestelde boodschappen laten thuisbezorgen, een week later kunnen huishoudens in de regio Twente dit ook. Jumbo zou dan weer een flinke inhaalbeweging gaan inzetten.

Extra online aanbiedingen bij AH

Met deze flinke uitbreiding van het online verzorgingsgebied stijgt de landelijke dekking van Albert Heijns thuisbezorgservice naar 77 procent van de Nederlandse huishoudens, meldt de marktleider vandaag in een persbericht.

 

Zowel via de bestelsite als via de app wil Albert Heijn het de klant zo gemakkelijk mogelijk maken om online te bestellen. Hiervoor kunnen klanten via een speciaal forum ook zelf verbetersuggesties doen. Naast de Bonus-aanbiedingen die ook in de winkel gelden, heeft Albert Heijn ook extra aanbiedingen die alleen gelden voor online bestelde boodschappen, om zo de online omzet te kunnen opschroeven.

 

Voor het dure operationele systeem van thuisbezorgen is dat zeker noodzakelijk, maar dat geldt ook voor de ophaalpunten: ondanks het feit dat klanten zelf de boodschappen ophalen en daarmee de allerduurste laatste logistieke meters voor hun rekening nemen, is ook deze manier van e-fulfilment nog geen winstmaker.

 

Schaalgrootte is essentieel

Alles hangt af van schaalgrootte en het zo snel mogelijk realiseren van voldoende volume, vandaar dat Albert Heijn de laatste tijd zoveel werk maakt van de online uitrol. Op 6 augustus zijn immers ook nog eens tien nieuwe ophaalpunten voor online bestelde levensmiddelen operationeel geworden.

 

Met deze snelle uitrol wordt de druk op de concurrentie almaar groter. Met name Jumbo voelt de noodzaak om snel stappen te nemen met online: de uitdager van Albert Heijn zit nu nog in de testfase, maar ontkomt ook niet aan de noodzaak om snel online volume op te bouwen na de daadwerkelijke online opstart.

 

De online uitdaging voor Jumbo

Volgens vakblad Distrifood is die nog maar een kwestie van enkele weken: Jumbo zou op dit moment de plannen bespreken met leveranciers waarmee het strategisch samenwerkt en naar verluidt is het de bedoeling om met Kerstmis de online operatie volledig op poten te hebben.

 

Jumbo heeft een reputatie hoog te houden als het om uitdagingen gaat, maar in vier maanden vanaf nul een online operatie opzetten met eenzelfde geografische dekking als de fysieke winkels is zelfs voor Jumbo een onmogelijke opgave. Dat het deze herfst online actief wordt, is wel zeer waarschijnlijk: dan is de belangrijke kerstperiode een mooie testcase voor Jumbo’s online operatie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.