AH en PLUS getroffen door nieuwe vleesfraude bij VION

AH en PLUS getroffen door nieuwe vleesfraude bij VION

De schandalen met vlees in supermarkten blijven maar opduiken. Ditmaal zijn het Albert Heijn en PLUS die opheldering hebben gevraagd in verband met varkensvlees dat ten onrechte werd verkocht als biologische ham.

Vleesverwerker claimt "menselijke fout"

Het vlees kwam van Encebe Vleeswaren, dat een onderdeel is van vleesverwerker VION. De firma heeft al zijn excuses aangeboden en zegt dat het om een menselijke fout gaat, waarbij vlees per ongeluk het verkeerde label kreeg opgeplakt. Encebe verwerkt elke week tientallen tonnen vlees en in de zomer van 2012 zou er een fout gebeurd zijn met de labeling.

 

Een anonieme bron heeft aan Omroep Brabant gemeld dat het om een bewuste 'fout' zou gaan, want biologisch vlees kan tegen een duurdere prijs verkocht worden. VION ontkent die geruchten echter ten stelligste, maar de regionale omroep wijst erop dat het niet de eerste keer is dat de vleesverwerker op die manier de mist in gaat.

 

Albert Heijn en PLUS vinden dat hun vertrouwen en dat van hun klanten is geschaad en ze willen garanties dat dit in de toekomst niet opnieuw kan gebeuren. PvdA-kamerlid Sjoera Dikkers is verbolgen over de (herhaalde) affaire en gaat parlementaire vragen stellen om gelijkaardige gevallen in de toekomst te voorkomen.

Tags: