AH kiest zeewierpasta als meest innovatieve food startup 2015

AH kiest zeewierpasta als meest innovatieve food startup 2015

Zeewiertagliatelle van Seamore werd deze week door Food Lab uitgeroepen tot meest innovatieve food startup 2015. De zeewierpasta krijgt een plaats in het schap bij Albert Heijn.

Past bij gezond voedingspatroon

I sea pasta, een bijzonder soort zeewier dat lijkt op tagliatelle, is onlangs door Seamore gelanceerd. Het idee kwam van oprichter Willem Sodderland. Hij proefde groene tagliatelle en kwam er achter dat het eigenlijk zeewier was. De nieuwe pasta van zeewier is smaakvol, duurzaam en koolhydraatarm. Het product draagt bij aan de groente-inname die past bij een gezond voedingspatroon.

 

Seamore wint met de nominatie een kickstartpakket. Dit bestaat onder meer uit opname in het schap van Albert Heijn en deelname aan het StartLife Incubation Program van Food Valley NL.

 

Communicatiebureau Ketchup, initiatiefnemer van Food Lab, daagt in de Food Lab-competitie startups uit om na te denken over innovatieve oplossingen voor de verduurzaming van de voedselketen en hierover in gesprek te gaan met grote spelers uit de sector. 

Tags: