AH Soendaplein brengt verse vis op ijs

AH Soendaplein brengt verse vis op ijs

Albert Heijn aan het Soendaplein in Haarlem brengt sinds afgelopen zaterdag verse vis op ijs van Fish Tales. Klanten kunnen in het viskraam in de winkel kiezen uit een assortiment duurzaam gevangen verse vis, waaronder Hollandse vis, zalm en tonijn en schaal- en schelpdieren.

 

 

Net als in Zuid-Europa

In het viskraam staan visboeren die klanten informatie kunnen geven over de vis en de bereidingswijze. Daarnaast zijn er receptkaarten verkrijgbaar waarmee klanten gerechten van Fish Tales-oprichter Bart van Olphen kunnen bereiden. De AH-winkel in Haarlem biedt al duurzame visproducten, gerookt en uit diepvries en blik, maar met de komst van het viskraam wil Albert Heijn klanten meer keuze en inspiratie bieden.

 

Fish Tales werkt wereldwijd samen met authentieke en duurzame visserijen. Bart van Olphen ontwikkelde de verse visverkoop samen met businesspartner Harm-Jan van Dijk, die bij Landmarkt een visafdeling opzette: “Mijn droom was al jaren om onze vis op ijs in supermarkten te gaan verkopen. In supermarkten in Zuid-Europese landen zie je altijd vis op ijs. Dat is nu ook in Nederland het geval."

 

Visexpert Van Olphen is bekend van onder andere de Kortste kookshow van de wereld. Op Instagram laat hij in 15 seconden op opvallende locaties in de wereld zien hoe gemakkelijk, leuk en lekker het is om te koken met goede vis. Daarnaast maakt hij deel uit van Jamie Oliver’s Foodtube Network, een online foodcommunity met 1,6 miljoen abonnees.

Tags: