Ahold Delhaize lid van AMS én Coopernic

Ahold Delhaize lid van AMS én Coopernic

De fusiegroep Ahold Delhaize blijft verrassend lid van twee Europese inkoopgroeperingen. Zowel AMS als Coopernic bevestigen het lidmaatschap. 

 

Dubbel lidmaatschap

Twee persberichten vielen vanmiddag gelijktijdig in de mailbox van de redactie. AMS Sourcing, de Europese inkoopalliantie voor private brands, bevestigt dat Ahold Delhaize aandeelhouder is van de organisatie. Voor de fusie was Ahold al aandeelhouder – meer zelfs, het was medeoprichter. 


Coopernic van zijn kant deelt mee dat Ahold Delhaize nu lid is en zal deelnemen aan het ‘International Brands’-programma van de groepering vanaf 1 september. Delhaize had zich sinds de aankondiging van de fusieplannen afzijdig gehouden binnen de groep. 

 

Geen tegenspraak

Waarnemers gingen er lang van uit dat Ahold Delhaize zou moeten kiezen tussen één van beide inkoopallianties, maar blijkbaar is er een vergelijk gevonden waarin alle leden zich kunnen vinden. Aangezien AMS focust op de aankoop van huismerken en Coopernic akkoorden sluit met internationale merkfabrikanten, hoeft er geen directe tegenspraak te zijn. 


AMS verenigt grote Europese retailers als Morrisons, Dansk Supermarked, Jeronimo Martins, Kesko, Esselunga, Migros en ICA. Coopernic noemt zichzelf de leidende Europese inkoopalliantie, met als overige leden E.Leclerc, COOP Italia en REWE Group