Ahold Delhaize mikt op vers om Walmart af te houden | RetailDetail

Ahold Delhaize mikt op vers om Walmart af te houden

Ahold Delhaize mikt op vers om Walmart af te houden

Dick Boer, CEO van Ahold Delhaize, is tijdens een interview dieper ingegaan op de prestaties van het supermarktbedrijf in de Verenigde Staten. Daarin stelde hij dat de focus op verse voeding bijzonder belangrijk is om de concurrentie af te houden.

Innovatie nog steeds mogelijk

“We hebben eerst en vooral een goed aanbod in verse voeding. Daarnaast hebben we onze prijzen de afgelopen jaren sterk laten dalen, om zo meer competitief te zijn met Walmart”, aldus Boer tijdens een interview met Bloomberg. Hij praat ook over de impact van Amazon op de supermarktsector, waarbij hij zegt niet te geloven dat Amazon die sector volledig overhoop zal kunnen gooien. “Klanten zijn naast waarde ook op zoek naar kwaliteit en versheid”, aldus Boer. “Met het combineren van fysieke winkels en online oplossingen heb je een zeer goed antwoord op nieuwe concurrenten.” Volgens Boer is de combinatie van een sterk vers aanbod en een goede omnichannelaanpak dan ook bijzonder belangrijk.

 

 Andere fysieke ketens zijn momenteel dan ook nog de grootste concurrenten voor Boer, aangezien nog maar enkele procenten van de bestedingen in voeding online worden gedaan. In de Verenigde Staten haalt Ahold Delhaize momenteel ongeveer 2% van zijn omzet online, maar de komende jaren mikt het bedrijf op een online aandeel van ongeveer 5% in de Amerikaanse omzet.

 

Volgens Boer kan er ook nog flink wat geïnnoveerd worden binnen de sector: vooral dan in meer gepersonaliseerd aanbod, waarbij klanten promoties krijgen voor de producten die ze ook echt kopen. Daarnaast moeten supermarkten hun klanten ook bijstaan in het uitbouwen van een gezondere levensstijl.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.