Ahold Delhaize trekt gewezen Ikea-topman aan

Peter Agnefjäll (gewezen topman van Ikea) en Katie Doyle (huidig CEO van gezondheidsmerk Swanson) treden toe tot de raad van commissarissen van Ahold Delhaize.

 

"Internationale ervaring en retailexpertise"

De Zweed Agnefjäll was voorzitter en CEO van Ikea Group tussen 2013 en 2017, waar hij voordien carrière had gemaakt. Hij is momenteel al bestuurder bij merkleverancier Orkla en vliegtuigmaatschappij Wizz Air en zetelt in de adviesraad van Deichmann, het Duitse concern achter onder meer schoenenketen vanHaren.

 

Agnefjäll wordt op 10 april niet de enige nieuwkomer rond de bestuurstafel, want ook de Amerikaanse Doyle zakt af naar Zaandam (foto). De huidige CEO en voorzitter van Swanson Health Products is ook al bestuurder bij verpakkingsbedrijf Bemis en bij het Museum of Science and Industry in Chicago.

 

“We zijn blij Katie en Peter te kunnen voordragen voor benoeming”, zegt voorzitter Jan Hommen. “Beiden hebben een grote internationale ervaring en retailexpertise. Ze brengen waardevolle kennis en competenties op een moment dat Ahold Delhaize zijn strategie uitrolt voor een retailtijdperk dat focust op omnichannelgroei, technologie en gezondheid.”

 

Hommen bedankt ook hun voorgangers, Rob Van den Bergh en Mark McGrath, voor “hun uitstekende bijdrage aan Ahold en, na de fusie, Ahold Delhaize”. Van den Bergh en McGrath zetelden respectievelijk acht en elf jaar in de raad van commissarissen van de distributiegroep.