Ahold Delhaize verkoopt nu ook winkels aan Carrefour | RetailDetail

Ahold Delhaize verkoopt nu ook winkels aan Carrefour

Ahold Delhaize verkoopt nu ook winkels aan Carrefour

Carrefour Belgium neemt drie winkels en één te realiseren winkelproject over van Ahold Delhaize. Ze zullen als Market worden heropend. De Albert Heijn van Boortmeerbeek wordt overgenomen door een zelfstandige ondernemer. 

Nog vier te gaan 

De winkels van Albert Heijn in Lokeren (Dijkstraat), AD Delhaize in Berendrecht (Monnikenhofstraat) en Proxy Delhaize in Gent (Hundelgemsesteenweg) worden overgenomen door Carrefour Belgium, dat de winkels zal ombouwen tot Carrefour Market-supermarkten. Verder heeft Carrefour een akkoord met Ahold Delhaize om een te realiseren project over te nemen en er eveneens een Market te openen. Bovendien maakt Ahold Delhaize bekend dat de Albert Heijn-supermarkt in Boortmeerbeek (Leuvensesteenweg) in handen komt van een zelfstandige supermarktondernemer. 

 

In maart vorig jaar keurde de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) de voorgenomen fusie van Delhaize en Ahold goed, op voorwaarde dat dertien winkels zouden worden verkocht. Eerder al meldden we de overname van drie winkels door Lidl en twee door de etnische supermarktketen Tanger. Vier winkels dient Ahold Delhaize nu nog aan de man te brengen: Proxy Delhaize Antwerpen (Oude Leeuwenrui), AD Delhaize Lille (Poederleeseweg), Albert Heijn Antwerpen (Groenplaats) en Albert Heijn Gent (Overpoortstraat). 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.