Ahold Delhaize verwerft Amerikaanse websuper FreshDirect

Fresh Direct truck
Shutterstock.com

In de Verenigde Staten neemt Ahold Delhaize FreshDirect over, een online supermarkt uit New York City die gespecialiseerd is in verse producten.

 

Meerderheidsbelang

Het akkoord voorziet dat Ahold Delhaize een meerderheidsbelang van 80% neemt in FreshDirect, terwijl huidige eigenaar Centerbridge Partners de overige 20% van de aandelen behoudt. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

 

Via de overname versterkt Ahold Delhaize zijn positie in de strijd met Amazon, dat steeds meer inzet op de verkoop en levering van voedingswaren. Tegelijkertijd wordt er ook een concurrent ‘uitgeschakeld’, want FreshDirect is een directe rivaal van Ahold Delhaize-dochter Peapod, schrijft Het Financieele Dagblad.

 

Zoals de naam al aangeeft, focust FreshDirect in het bijzonder op verse voedingswaren, die goed zijn voor meer dan 60% de omzet. Het bedrijf, dat meer dan 20 jaar geleden werd opgericht, onderscheidt zich onder meer door directe en exclusieve relaties met lokale boeren en leveranciers. Ook na de overname door Ahold Delhaize zal de merknaam behouden blijven en zal de online super als onafhankelijke speler binnen het concern opereren. Daarbij blijft het huidige managment aan boord.