Ahold Delhaize wijzigt raad van bestuur

Ahold Delhaize wijzigt raad van bestuur
Shutterstock.com

Vanaf 8 april 2020 zal Frank van Zanten deel uitmaken van de raad van bestuur van Ahold Delhaize. Hij vervangt Jacques de Vaucleroy, die met pensioen gaat.

 

Ervaring

Van Zanten heeft de Nederlandse nationaliteit en is momenteel CEO van de Britse distributie- en outsourcingonderneming Bunzl. Hij is daarnaast ook bestuurder van de Ierse bouwgroep Grafton. Hij zal de plaats innemen van Jacques de Vaucleroy, die aan het eind van zijn huidige mandaat met pensioen gaat. De wijziging gaat in na de algemene aandeelhoudersvergadering van 8 april.

 

"We zijn verheugd Frank voor te kunnen dragen voor benoeming in de raad van bestuur. Hij is een ervaren manager en zal de rijke internationale ervaring en expertise kunnen toevoegen van een zeer complex distributiebedrijf", zegt voorzitter Jan Hommen. "We willen ook Jacques bedanken voor zijn uitstekende bijdragen gedurende vele jaren aan Delhaize Groep en, na de fusie, aan Ahold Delhaize. Zijn uitgebreide kennis en passie voor retail zullen enorm worden gemist. We wensen hem het allerbeste voor de toekomst."