Ahold lanceert La Place in Verenigde Staten

Ahold lanceert La Place in Verenigde Staten

Ahold heeft in de Verenigde Staten het concept van La Place gelanceerd onder de naam Bfresh. Ahold heeft daarvoor een licentie gekregen van moederbedrijf V&D, dat zelf probeert La Place op de Amerikaanse markt te lanceren onder de naam Little Kitchen.

Toevallige samenwerking

Het is vrij uitzonderlijk dat twee grote Nederlandse retailers op deze manier samenwerken, maar de samenwerking is het resultaat van een toevallige samenloop van omstandigheden. Het was immers een Amerikaans onderdeel van Ahold, Fresh Formats, dat de aanknoping zocht met de mensen achter Little Kitchen.

 

Fresh Formats werd opgezet om nieuwe concepten op de Amerikaanse markt op kleine schaal uit te proberen en kwam daarbij dus toevallig uit bij Little Kitchen en V&D. Bfresh staat dan ook volledig los van de andere activiteiten van Ahold in de VS: er worden dan ook geen producten verkocht van andere ketens.

 

Rabobank-analist Patrick Roquas is alvast enthousiast over de eerste vestiging van Bfresh. "Bfresh zag er veelbelovend uit. Dit is iets met lef. Je krijgt het gevoel dat er iets gebeurt", stelt Roquas vast.

Tags: