Ahold mag Spar Tsjechië overnemen | RetailDetail

Ahold mag Spar Tsjechië overnemen

Ahold mag Spar Tsjechië overnemen

Ahold heeft van de Tsjechische mededingingsautoriteit de toestemming gekregen om de winkels van Spar in het land over te nemen. Voorwaarde is wel dat het daarbij wel enkele winkels verkoopt.

Grootste van het land

Ahold wil in Tsjechië de vijftig winkels van Spar overnemen voor een bedrag van 5,25 miljard Tsjechische kroon (191 miljoen euro). Het heeft daar nu voorlopig de toestemming voor gekregen, de definitieve goedkeuring volgt in de tweede helft van dit jaar.

 

Ahold is momenteel al actief in Tsjechië onder de naam Albert en zou met de overname van Spar een totaal van 330 winkels hebben in het land. Het wordt daarmee onmiddellijk de grootste supermarktketen in Tsjechië.


Ahold is al sinds 1991 actief in Tsjechië en heeft zijn resultaten er de voorbije jaren kunnen verbeteren. De winkels van Spar in Tsjechië haalden vorig jaar op hun beurt een omzet van ongeveer 440 miljoen euro, maar waren wel verlieslatend. Bij Ahold zijn ze er niettemin van overtuigd dat de voormalige Spar-winkels binnen twee jaar positieve cijfers zullen kunnen voorleggen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.