Ahold mag Spar Tsjechië overnemen

Ahold mag Spar Tsjechië overnemen

Ahold heeft van de Tsjechische mededingingsautoriteit de toestemming gekregen om de winkels van Spar in het land over te nemen. Voorwaarde is wel dat het daarbij wel enkele winkels verkoopt.

Grootste van het land

Ahold wil in Tsjechië de vijftig winkels van Spar overnemen voor een bedrag van 5,25 miljard Tsjechische kroon (191 miljoen euro). Het heeft daar nu voorlopig de toestemming voor gekregen, de definitieve goedkeuring volgt in de tweede helft van dit jaar.

 

Ahold is momenteel al actief in Tsjechië onder de naam Albert en zou met de overname van Spar een totaal van 330 winkels hebben in het land. Het wordt daarmee onmiddellijk de grootste supermarktketen in Tsjechië.


Ahold is al sinds 1991 actief in Tsjechië en heeft zijn resultaten er de voorbije jaren kunnen verbeteren. De winkels van Spar in Tsjechië haalden vorig jaar op hun beurt een omzet van ongeveer 440 miljoen euro, maar waren wel verlieslatend. Bij Ahold zijn ze er niettemin van overtuigd dat de voormalige Spar-winkels binnen twee jaar positieve cijfers zullen kunnen voorleggen.

Tags: