Ahold-topman vindt voedselketen betrouwbaarder dan ooit

Ahold-topman vindt voedselketen betrouwbaarder dan ooit

Volgens Ahold-topman Dick Boer is het voedsel dat we vandaag voorgeschoteld krijgen veiliger dan ooit tevoren. Dat zei hij in het televisieprogramma Buitenhof, naar aanleiding van de recente problemen met onder andere paardenvlees. De strenge supervisie maakt volgens Boer elke poging tot fraude een stuk moeilijker.

Inspecties bemoeilijken fraude

Er was de laatste maanden niet naast te lezen: tal van schandalen inzake voedselfraude haalden de internationale pers. Fraude kan overal plaatsvinden, maar de verbeterde productiemethodes en de gedetailleerde tracering ertoe bij dat voedsel vandaag veiliger is dan ooit tevoren, zegt een overtuigde Ahold bestuursvoorzitter nog.

 

Dick Boer benadrukt dat Aholds streven naar rendabiliteit niet noodzakelijk betekent dat er altijd, koste wat het kost, op zoek gegaan wordt naar de laagste prijs in de markt. Zijn holding werkt in de vers-keten met fabrikanten die al tientallen jaren aan de supermarktketen leveren en aan die relatie wordt niet geraakt om elders toch goedkoper in te kopen, bezweert Boer.

 

Met het sociaal akkoord dat vorige week tussen vakbonden, werkgevers en kabinet werd gesloten, hoopt Boer dat mensen meer vertrouwen in de economie krijgen, ook al moet dit vanzelfsprekend op lange termijn bekeken worden. Ahold rekent erop dat ook de Nederlandse minister-President en de politici "werk maken van een langetermijnvisie die vruchtbaar is voor Nederland".

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Komt er een verbod op energiedranken voor minderjarigen?

16/01/2018

Nederland stelt een onderzoek in naar energiedrankjes bij jongeren, nadat de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde een verbod vroeg op de verkoop ervan aan minderjarigen. Ook in België wijzen artsen op de schadelijke effecten van zulke dranken.

Macron wil Franse baguette werelderfgoed maken

15/01/2018

De Franse president Macron wil samen met de bond van Franse bakkers het Franse stokbrood tot Unesco-werelderfgoed laten uitroepen. Het wil zo het voorbeeld volgen van het Belgische bier en de Napolitaanse pizza.

Lactalis roept 12 miljoen verpakkingen babymelk terug

15/01/2018

In Frankrijk is een heus schandaal ontstaan rond babymelk van zuivelproducent Lactalis, die besmet is geraakt met salmonella. Daarbij heeft het bedrijf maar liefst 12 miljoen verpakkingen in 83 landen uit de winkelrekken moeten halen.

Ophef over etnisch profilerende klantenprofielen bij Albert Heijn

15/01/2018

Een blanke man met bril staat symbool voor de premiumklant bij Albert Heijn, een vrouw en kind met donkere huidskleur voor de budgetklant. Met deze klantenprofielen leerden medewerkers bij AH de klanten kennen, tot er vrijdag ophef over ontstond.

Johma-salades tijdelijk uit winkelrekken bij Albert Heijn

15/01/2018

Supermarktketen Albert Heijn kampt momenteel met een tekort aan Johma-salades. Producent en supermarkt komen immers niet tot een vergelijk tijdens nieuwe contractbesprekingen, waardoor Johma niet meer levert.

Biscuiterie Seghers neemt Nederlandse Euro Patisserie over

15/01/2018

Koekjesbakkerij Biscuiterie Seghers uit Temse neemt zijn Nederlandse sectorgenoot Euro Patisserie over. De nieuwe groep wordt een van de tien grootste koekjesproducenten in de Benelux.

Back to top