Ahold treft definitieve schikking in VS | RetailDetail

Ahold treft definitieve schikking in VS

Ahold treft definitieve schikking in VS

Ahold en voormalig dochterbedrijf US Foodservice hebben in de Verenigde Staten een schikking getroffen over te hoge kostprijzen bij de verkoop van goederen aan de klanten van US Foodservice.

297 miljoen dollar

Verschillende afnemers hadden een rechtszaak aangespannen tegen Ahold en US Foodservice, tegenwoordig US Foods, voor het gebruik van te hoge kostprijzen in de periode van 1998 tot en met 2005. US Foods(ervice) levert vooral aan hotels, ziekenhuizen en restaurants.

 

Door de te hoge kostprijzen zou US Foodservice de overeenkomsten met de klanten en de wet tegen afpersing en corruptie geschonden hebben. Daarom werd er nu een schikking getroffen met een waarde van 297 miljoen dollar (250 miljoen euro).

 

Ahold deed in 2007 US Foodservice al van de hand. Eerder was het bedrijf ook al betrokken bij een boekhoudschandaal, toen bleek dat het de financiële cijfers flink had opgesmukt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.