Ahold treft definitieve schikking in VS | RetailDetail

Ahold treft definitieve schikking in VS

Ahold treft definitieve schikking in VS

Ahold en voormalig dochterbedrijf US Foodservice hebben in de Verenigde Staten een schikking getroffen over te hoge kostprijzen bij de verkoop van goederen aan de klanten van US Foodservice.

297 miljoen dollar

Verschillende afnemers hadden een rechtszaak aangespannen tegen Ahold en US Foodservice, tegenwoordig US Foods, voor het gebruik van te hoge kostprijzen in de periode van 1998 tot en met 2005. US Foods(ervice) levert vooral aan hotels, ziekenhuizen en restaurants.

 

Door de te hoge kostprijzen zou US Foodservice de overeenkomsten met de klanten en de wet tegen afpersing en corruptie geschonden hebben. Daarom werd er nu een schikking getroffen met een waarde van 297 miljoen dollar (250 miljoen euro).

 

Ahold deed in 2007 US Foodservice al van de hand. Eerder was het bedrijf ook al betrokken bij een boekhoudschandaal, toen bleek dat het de financiële cijfers flink had opgesmukt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.