Ahold trekt weg uit Slowakije | RetailDetail

Ahold trekt weg uit Slowakije

Ahold trekt weg uit Slowakije

De Nederlandse distributieholding Ahold verkoopt zijn supermarkten in Slowakije. Ahold was er actief met 24 winkels, die nu worden overgenomen door sectorgenoot Condorum.

Ahold verkiest Tsjechië

Ahold heeft in Slowakije nooit veel voet aan de grond gekregen en kiest er daarom voor om zich meer te gaan focussen op buurland Tsjechië, waar het wel al een stevige positie heeft uitgebouwd. De distributiegroep telt er namelijk 283 winkels, die opereren onder de naam Albert. De verkoop van de Slowaakse vestigingen zou Ahold de ruimte moeten geven om nog verder op deze markt in te zetten.


Welk bedrag met de verkoop gemoeid gaat, wordt niet bekendgemaakt. In 2012 waren de activiteiten van Ahold in Slowakije nog goed voor een omzet van 159 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.