Ahold USA opent ‘digital innovation hub’ | RetailDetail

Ahold USA opent ‘digital innovation hub’

Ahold USA opent ‘digital innovation hub’

Ahold USA heeft een digital innovation center geopend in Chicago. Het centrum moet zorgen voor innovaties die de groei van Aholds e-commerce in de VS moeten vooruithelpen. Daarnaast opende het bedrijf ook zijn 120e Amerikaanse afhaalpunt.

Innovatiecentrum

"Er is een gezonde competitie rond online talent en we willen dat talent aantrekken om onze ambitieuze groeiplannen vooruit te stuwen. Een geïnspireerde werkplek in Chicago is een goede start om het juiste online talent naar ons bedrijf te krijgen", zegt Jan van Dam, vicepresident e-commerce voor Ahold USA.

 

Peapod Propulsion Labs, zoals het centrum werd gedoopt, moet de kennis die Peapod al heeft in e-commerce verder uitbouwen en doorduwen binnen de organisatie van Ahold USA. Zo wil Ahold de klant nog meer helpen in de mogelijkheden om te winkelen wanneer ze dat willen, hoe ze dat willen en wanneer ze dat willen.

 

Reshaping Retail

Naast de opening van het centrum in Chicago opende Ahold USA ook het 120e afhaalpunt in de VS. "De retailwereld is snel aan het veranderen en het invullen van de noden van de online klant is een cruciaal onderdeel van toekomstige groei", zei CEO James McCann.

 

"120 afhaalpunten, vergeleken met acht nog maar een jaar geleden, toont een groot momentum en een sterk bewijs van onze succesvolle omnichannel-uitvoering. Onze combinatie van in-store shopping, thuislevering en afhaalpunten is de sleutel tot het volbrengen van de Reshaping Retail-ambities van Ahold."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Lidl stelt auto’s ter beschikking van shoppers

08/08/2018

“Je eigen wagen voor inkopen”, zo stelt Lidl zijn nieuwe autodeeldienst voor. In samenwerking met Mazda kan je in Duitsland weldra autodelen vanop de parking van Lidl-supermarkten. 

Lagere omzet, hogere winst voor Ahold Delhaize

08/08/2018

Terwijl de omzet van Ahold Delhaize onder druk staat in de Verenigde Staten, bevestigt Delhaize in België de positieve trend die in het eerste kwartaal werd ingezet, met dank aan de tovergroentjes. Online ligt de groep op koers.

Walmart laat robots online orders picken

07/08/2018

De Amerikaanse retailreus  Walmart experimenteert met robots die online orders picken: ze halen snel droge, gekoelde en diepgevroren waren uit de schappen, terwijl de medewerkers de verse producten uitkiezen.