Ahold USA test robot in Giant Food Store | RetailDetail

Ahold USA test robot in Giant Food Store

Ahold USA test robot in Giant Food Store
Shutterstock

In een vestiging van Giant Food Store in de Verenigde Staten test Ahold USA momenteel een robot die gevaren op de vloer kan detecteren, waarna hij assistentie zal vragen. Hij kan ook lege winkelrekken aanwijzen en prijzen controleren.

Prijzen checken

Marty, zoals de robot heet, beweegt vrij doorheen de winkel. Daarbij houdt hij de vloer in de gaten, om na te gaan of er niets gemorst is of dat er geen andere gevaren te vinden zijn. Is dat wel het geval, dan stopt hij en roept hij assistentie van één van de medewerkers, zodat die het probleem kan oplossen.

 

Ondertussen houdt hij ook de winkelrekken in de gaten. Zo kan hij doorgeven wanneer een bepaald product niet meer in de rekken ligt. Als dat product nog voorradig is in het gebouw genereert hij een rapport, zodat medewerkers weten welk product ze moeten aanvullen. Hij checkt ook alle getoonde prijzen en vergelijkt die met de prijzen die in het kassasysteem zitten. Ook hier zal hij bij een fout een rapport opmaken, zodat dat opgelost kan worden.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.