Albert Heijn beperkt verkoop babymelkpoeder

Albert Heijn beperkt verkoop babymelkpoeder

Bij Albert Heijn en Etos is er opnieuw een beperking op de aankoop van babymelkpoeder van kracht. Klanten mogen er nog maximaal twee pakken per keer meenemen. Vooral producten van Nutrilon zouden te kampen hebben met een lage voorraad.

Online nog wel verkrijgbaar

Een jaar geleden kampte Nutrilon al met hetzelfde probleem en moesten supermarkten ook al hun klanten vragen om slechts in beperkte mate de producten te kopen. Volgens Nutrilon is het probleem deze keer wel minder groot dan vorig jaar. "Via alle grote webwinkels zijn onze producten nog goed verkrijgbaar. Mensen hoeven zich geen zorgen te maken dat ze geen melkpoeder kunnen krijgen", zegt een woordvoerder van het bedrijf aan de NOS.

 

Het probleem begon in 2008, toen in China verschillende baby's stierven en aan het licht kwam dat hun melk was aangelengd met melanine. Sindsdien wordt er bijzonder veel melkpoeder vanuit Nederland naar China verscheept. Vorig jaar was het probleem bijzonder groot en kampten veel supermarkten en drogisterijen met een waar tekort.

 

"Chinezen staan hier soms voor de deur te wachten tot de voorraden opnieuw worden aangevuld. Maar het zijn niet alleen Chinezen, ook jongeren hebben de handel in melkpoeder ontdekt. Ze kopen het in de supermarkt en verkopen het met flinke winst op eBay", zei een ondernemer toen over de situatie.

Tags: