Albert Heijn en Jumbo openen laatste winkels van 2020

Foto Albert Hein / Jumbo

Woensdagochtend openden zowel Albert Heijn als Jumbo hun laatste Belgische winkel van 2020. Albert Heijn klokt daarmee af op 58 supermarkten, Jumbo op 8. Allebei ambiëren ze er 100.

 

Strategische ligging

Albert Heijn versterkt z’n greep op Antwerpen met een nieuwe supermarkt aan de Slachthuislaan, vlakbij het Sportpaleis. Het is volgens de retailer een toekomstgerichte winkel met een strategische ligging: de buurt is in volle ontwikkeling. “We kennen Antwerpen goed. Dit is een buurt in volle expansie langs een belangrijke verkeersader. Precies om die reden aasden we al even op een winkel op deze plek,” zegt Raf Van den Heuvel, general manager van Albert Heijn België. Ook Aldi en Lidl zijn actief in de onmiddellijke omgeving.
 

Het is de achtste winkelopening voor de Nederlandse keten in België dit jaar. In totaal heeft AH nu 58 Belgische supermarkten. Het doel ligt op 100 winkels in Vlaanderen.

 

Druk bevochten markt

Jumbo opende z’n achtste Belgische winkel op het Pareinpark in Beveren-Waas. Het is de eerste vestiging in Oost-Vlaanderen. Met z’n 1800 vierkante meter is ook het één van de grootste Belgische winkels voor de supermarktketen. Beveren is een druk bevochten markt op voedingsvlak: ook Lidl, Aldi, Colruyt, Carrefour Market, Albert Heijn en Delhaize (AD en Proxy) zijn er actief.
 

“Afgelopen jaar hebben we gemerkt dat Jumbo ook in België aanslaat en dat Belgen openstaan voor onze én, én, én formule. Ik ben dan ook ontzettend trots dat we vandaag inmiddels onze achtste Belgische winkel in Beveren openen en nu dus ook Oost-Vlamingen van onze unieke Jumbo formule kunnen genieten,” zegt Peter Isaac, managing director van Jumbo België.
 

Dit jaar opende de retailer vijf nieuwe winkels in België. Dat is minder dan de vijftien winkels die aanvankelijk op de planning stonden: de coronacrisis veroorzaakte flink wat vertraging. Toch behoudt de retailer de ambitie om op termijn 100 Belgische winkels te hebben.