Albert Heijn flink winstgevend in België | RetailDetail

Albert Heijn flink winstgevend in België

Albert Heijn flink winstgevend in België
Shutterstock.com

Ondanks een dalende omzet wist Albert Heijn in België vorig jaar wel 40% meer winst te maken. De expansie van de keten gaat verder, met franchisewinkels.

 

Verplichte verkoop

In 2017 realiseerde Albert Heijn in België een omzet van 364 miljoen euro, een daling met 4% tegenover 2016. Dat achterhaalde De Tijd. De daling van de omzet was het logische gevolg van de verplichte verkoop van zeven winkels, een voorwaarde die de Belgische mededingingsautoriteit oplegde voor de fusie tussen Ahold en Delhaize. De bedrijfswinst van Albert Heijn België steeg echter met 40% naar 5,7 miljoen euro.

 

Momenteel heeft de keten 38 winkels in België. Daar komen er dit najaar nog minstens drie bij: Ternat, Zaventem en Ronse. Telkens gaat het om franchisewinkels, waardoor het hoofdkantoor de kosten in de hand weet te houden. Gisteren meldde RetailDetail al dat het expansieritme van de retailer niet vertraagt en dat er nog tientallen projecten voor nieuwe Belgische winkels in de pijplijn zitten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

Media Markt boet voor Metro en voor Turkije

14/08/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, stagneerde in het voorbije kwartaal. De elektronicagroep moet op de beurs ook boeten voor de aandelendip bij Metro, de holding waarvan het vorig jaar afsplitste, en bezorgdheden om de Turkse expansie.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.