Albert Heijn gaat bezorggebied uitbreiden | RetailDetail

Albert Heijn gaat bezorggebied uitbreiden

Albert Heijn gaat bezorggebied uitbreiden

Vanaf maandag breidt Albert Heijn zijn bezorggebied uit met ongeveer 230.000 nieuwe adressen, waardoor Albert Heijn nu bij zeventig procent van de Nederlanders boodschappen aan huis kan leveren.

Uitbreidingen sinds eind 2012

Albert Heijn is sinds het najaar van 2012 flink bezig met het uitbreiden van zijn bezorggebied. Toen opende het in Almere zijn derde fulfilmentcentrum, na die in De Meern en in Rotterdam. Sindsdien breidde het zijn bezorggebied uit in de provincies Gelderland, Noord-Holland en Flevoland en dit voorjaar kwam er een gebied aan de Belgische grens, ook goed voor 230.000 nieuwe adressen, bij.

 

Vanaf maandag komt daar dus nog eens hetzelfde aantal bij in het gebied tussen Purmerend, Medemblik en Enkhuizen, het gebied tussen Alkmaar en Schagen en de omgeving van Venray, Doetinchem, Apeldoorn en Deventer. Vorige week meldde Albert Heijn nog dat de webwinkels zullen verdwijnen op termijn en dat alle online verkoop via de app Appie zal gaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.