Albert Heijn gaat webwinkels sluiten

Albert Heijn gaat webwinkels sluiten

Albert Heijn gaat de online verkoop van producten volledig overbrengen naar haar applicatie Appie. Na verloop van tijd zou het daardoor niet meer mogelijk zijn om producten te bestellen via de webwinkel.

"Zo eenvoudig mogelijk"

"We willen het online winkelen graag zo eenvoudig mogelijk maken voor klanten. We gaan daarom alles wat met online winkelen te maken heeft onderbrengen in Appie", laat woordvoerster Dagna Hoogkamer weten aan Twinkle. De website zal "gaandeweg" aangepast worden, maar "voorlopig blijft het echter ook nog gewoon mogelijk om via de webwinkels boodschappen te doen."

 

Voorlopig is er nog geen zekerheid over wanneer de webwinkels zullen sluiten en of er ook gevolgen zullen zijn voor Etos en Gall & Gall. "Vooralsnog kan ik je slechts vertellen dat we naar een structuur toe willen die begrijpelijker en eenvoudiger is voor de klant. Hoe dat er per webwinkel precies uit komt te zien, zullen klanten gaandeweg gaan ervaren", tekenden onze collega's op bij Hoogkamer.

 

Appie is de bestelapplicatie van Albert Heijn, die werkt op pc's en mobiele apparaten. De app zorgt ervoor dat acties van gebruikers over verschillende toestellen gesynchroniseerd worden. Webwinkel.ah.nl is niet geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en dat zal, omwille van de veranderingen, ook niet meer gebeuren.

Tags: