Albert Heijn heeft grootste aanbod duurzame producten

Albert Heijn heeft grootste aanbod duurzame producten

Wie duurzaam wil winkelen moet volgens de Consumentenbond bij Albert Heijn zijn. De winkels van die keten hebben volgens een onderzoek het grootste aantal duurzame producten. Ook Jumbo en Plus doen het op dat vlak goed.

Aldi slechtste van de klas

De Consumentenbond deed een inventarisatie bij 119 winkels van zeven supermarktketens. Het bekeek daarbij 15.000 producten. Daaruit blijkt dat Albert Heijn het meest producten heeft van duurzaam getinte merken, zoals Beter Leven, Fairtrade en Rainforest Alliance. Het kreeg dan ook een waardering van 'goed'.


Plus en Jumbo scoorden een 'ruim voldoende' en Dirk was ook geslaagd met een 'voldoende'. Coop en Lidl moesten het stellen met 'onvoldoende' en Aldi sluit het rijtje met een beoordeling van 'slecht'.


De beoordeling werd gebaseerd op de absolute aantallen en de percentages producten met een duurzaamheidskenmerk ten opzichte van het volledige aanbod. De Consumentenbond bekeek over een periode van drie maanden ook of de duurzame producten in promotie kwamen. De meeste promoties werden vastgesteld bij Albert Heijn en Plus. Zij hadden ook in hun maandbladen het meest aandacht voor duurzame producten.

Tags: