Albert Heijn heeft grootste aanbod duurzame producten | RetailDetail

Albert Heijn heeft grootste aanbod duurzame producten

Albert Heijn heeft grootste aanbod duurzame producten

Wie duurzaam wil winkelen moet volgens de Consumentenbond bij Albert Heijn zijn. De winkels van die keten hebben volgens een onderzoek het grootste aantal duurzame producten. Ook Jumbo en Plus doen het op dat vlak goed.

Aldi slechtste van de klas

De Consumentenbond deed een inventarisatie bij 119 winkels van zeven supermarktketens. Het bekeek daarbij 15.000 producten. Daaruit blijkt dat Albert Heijn het meest producten heeft van duurzaam getinte merken, zoals Beter Leven, Fairtrade en Rainforest Alliance. Het kreeg dan ook een waardering van 'goed'.


Plus en Jumbo scoorden een 'ruim voldoende' en Dirk was ook geslaagd met een 'voldoende'. Coop en Lidl moesten het stellen met 'onvoldoende' en Aldi sluit het rijtje met een beoordeling van 'slecht'.


De beoordeling werd gebaseerd op de absolute aantallen en de percentages producten met een duurzaamheidskenmerk ten opzichte van het volledige aanbod. De Consumentenbond bekeek over een periode van drie maanden ook of de duurzame producten in promotie kwamen. De meeste promoties werden vastgesteld bij Albert Heijn en Plus. Zij hadden ook in hun maandbladen het meest aandacht voor duurzame producten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.