Albert Heijn heeft ruimste veganistische aanbod

Albert Heijn heeft ruimste veganistische aanbod
Shutterstock.com

Albert Heijn heeft veganisten omarmd en biedt hen het grootste aanbod, op de voet gevolgd door zusje Delhaize. De discounters Aldi en Lidl scoren het slechtst.

 

Ahold Delhaize boven

Albert Heijn en Delhaize zijn duidelijk de uitblinkers: de Nederlandse keten heeft het grootste aanbod in de categorieën vleesvervangers, zuivelvervangers en snoepgoed en koekjes. Delhaize scoort dan weer het best voor kant-en-klare maaltijden en voor sauzen en spreads. Het verschil tussen beide zusterbedrijven is echter miniem.

 

Carrefour strandt op de derde plaats, weliswaar op respectabele afstand van de top-2. Marktleider Colruyt zit in alle categorieën in de middenmoot. De beide Duitse discounters sluiten de rij, maar hebben algemeen gezien ook een kleiner aanbod dan de andere supermarktketens. Wel is het veganistische aanbod de laatste jaren in alle supermarkten uitgebreid, en bovendien hebben enkele ketens al laten weten dat ze het aanbod dit jaar nog verder zullen vergroten.

 

Eva vzw, Bite Back en BE Vegan onderzochten het veganistische assortiment van de zes supermarktketens in vijf steden (Antwerpen, Brussel, Gent, Kortrijk en Hasselt) en spitste zich toe op vijf categorieën: vleesvervangers, zuivelvervangers, snoepgoed & koekjes, kant-en-klare maaltijden en sauzen, dips & spreads.