Albert Heijn introduceert 'Vers uit de keuken'-maaltijden | RetailDetail

Albert Heijn introduceert 'Vers uit de keuken'-maaltijden

Albert Heijn introduceert 'Vers uit de keuken'-maaltijden

Albert Heijn introduceert deze week een concept voor verse en gezonde maaltijden: 'Vers uit de keuken', met 36 nieuwe kant-en-klare maaltijden met verse groenten en kruiden en zonder kunstmatige geur- en smaakstoffen.

Net als zelfgemaakt

AH wil met het nieuwe concept laten zien dat vers, gezond, snel en gemak goed kunnen samengaan in kant-en-klare maaltijden. Veel consumenten slaan het kant-en-klaarschap in de supermarkt immers over, omdat zij denken dat deze maaltijden minder gezond en vers zijn dan een zelfgemaakte maaltijd, stelt de Zaanse grootgrutter.

 

Het assortiment 'Vers uit de keuken' bestaat uit soepen, gevulde groenten en Hollandse, Italiaanse en Aziatische maaltijden. De maaltijden werden ontwikkeld met chef-kok Arjen Zeevenhooven, culinair journalist Lars Hamer en smaakexpert Marc Veltman. Het drietal keek naar ingrediënten, smaak en samenstelling van de gerechten, maar ook naar het vet-, zout- en suikergehalte van de maaltijden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.