Albert Heijn introduceert 'Vers uit de keuken'-maaltijden | RetailDetail

Albert Heijn introduceert 'Vers uit de keuken'-maaltijden

Albert Heijn introduceert 'Vers uit de keuken'-maaltijden

Albert Heijn introduceert deze week een concept voor verse en gezonde maaltijden: 'Vers uit de keuken', met 36 nieuwe kant-en-klare maaltijden met verse groenten en kruiden en zonder kunstmatige geur- en smaakstoffen.

Net als zelfgemaakt

AH wil met het nieuwe concept laten zien dat vers, gezond, snel en gemak goed kunnen samengaan in kant-en-klare maaltijden. Veel consumenten slaan het kant-en-klaarschap in de supermarkt immers over, omdat zij denken dat deze maaltijden minder gezond en vers zijn dan een zelfgemaakte maaltijd, stelt de Zaanse grootgrutter.

 

Het assortiment 'Vers uit de keuken' bestaat uit soepen, gevulde groenten en Hollandse, Italiaanse en Aziatische maaltijden. De maaltijden werden ontwikkeld met chef-kok Arjen Zeevenhooven, culinair journalist Lars Hamer en smaakexpert Marc Veltman. Het drietal keek naar ingrediënten, smaak en samenstelling van de gerechten, maar ook naar het vet-, zout- en suikergehalte van de maaltijden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.