Albert Heijn keert terug naar Lokeren | RetailDetail

Albert Heijn keert terug naar Lokeren

Albert Heijn keert terug naar Lokeren
Shutterstock.com

Minder dan twee jaar na de gedwongen verkoop van het filiaal in Lokeren keert Albert Heijn al terug naar de Oost-Vlaamse stad. Binnen enkele maanden opent er een gloednieuwe franchisewinkel.

 

Volop expansie

De retailer kondigt zopas aan dat de nieuwe supermarkt in Lokeren tegen het einde van dit jaar de deuren zal openen. Het is de vijftiende franchisewinkel voor Albert Heijn en de tiende vestiging in Oost-Vlaanderen. Hij zal worden uitgebaat door twee nieuwe franchisenemers, Aheed en Jessie Khan, die op zoek zijn naar een vijftigtal mensen voor functies zoals teamleiders (afdelingsverantwoordelijken), winkelbedienden en jobstudenten. De aanwervingen gaan nu van start.

 

Albert Heijn kent Lokeren, en vice versa. In 2014 opende de retailer er al een winkel, pal naast een Delhaize-filiaal. Het was toen zelfs de grootste vestiging voor de keten, maar om toestemming te krijgen voor de fusie met Delhaize moest AH de winkel in 2017 alweer afstoten. De overnemer was toen Carrefour Belgium, dat de winkel ombouwde tot een Market.

 

De aankondiging komt er kort nadat bekend raakte dat in dezelfde provincie ook Ronse een Albert Heijn mag verwelkomen dit jaar. De expansiemachine van de Nederlandse keten draait op volle toeren. Nog minstens vier nieuwe locaties openen de komende maanden: naast Lokeren en Ronse zijn dat ook Zaventem en Ternat. Daarmee komt het totaal aantal supermarkten op 42. De retailer zou nog tientallen projecten in de pijplijn hebben.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Hema onthoofdt eigen franchiseorganisatie

10/08/2018

Hema heeft de franchiseovereenkomst met de ondernemers aan het hoofd van haar franchiseorganisatie, samen goed voor 24 winkels, opgezegd. Er is al een tijdje fikse ruzie over de bijdrage die franchisenemers moeten afstaan voor onlineverkopen. 

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Lidl stelt auto’s ter beschikking van shoppers

08/08/2018

“Je eigen wagen voor inkopen”, zo stelt Lidl zijn nieuwe autodeeldienst voor. In samenwerking met Mazda kan je in Duitsland weldra autodelen vanop de parking van Lidl-supermarkten. 

Lagere omzet, hogere winst voor Ahold Delhaize

08/08/2018

Terwijl de omzet van Ahold Delhaize onder druk staat in de Verenigde Staten, bevestigt Delhaize in België de positieve trend die in het eerste kwartaal werd ingezet, met dank aan de tovergroentjes. Online ligt de groep op koers.