Albert Heijn keert terug naar Oudenaarde

Gevel winkel van retailer Albert Heijn
Beeld: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Albert Heijn wil opnieuw een winkel openen in Oudenaarde, in het Retailpark N60. De keten had er voor de fusie tussen Ahold en Delhaize al een supermarkt.

 

“Weer plaats”

Albert Heijn heeft een vergunningsaanvraag ingediend om een nieuwe vestiging te openen in het Retailpark N60, waar de retailer zich op de eerste verdieping wil installeren, op de plek waar eerder Action en Go Sport zaten. Het is de bedoeling om er een supermarkt van 1000 m² te vestigen.

 

"De aanvraag is ingediend en we doorlopen nu de gebruikelijke procedure. Op het moment dat we groen licht krijgen, kan de inrichting van de winkel vrij snel gebeuren. Gemiddeld hebben we voor het afwerken van een AH-vestiging twee maanden nodig", zegt woordvoerster Ann Maes aan HLN. Wel is het retailpark zelf nog in een juridische strijd verwikkeld met het Oudenaardse stadsbestuur over een extra vleugel die de eigenaar er wil bijbouwen.

 

Albert Heijn had in Oudenaarde al een vestiging tussen 2012 en 2017, maar die moest dicht naar aanleiding van de fusie tussen Ahold en Delhaize. De beide retailers zouden anders een te dominante marktpositie krijgen, oordeelde de concurrentiewaakhond toen. Nu is er "in Oudenaarde weer plaats voor ons", aldus Maes. Ook in onder andere Antwerpen en Leuven werkt Albert Heijn aan een heropening, nadat de vestiging er sloot na de fusie.