Albert Heijn opent eerste Nederlandse stadionwinkel | RetailDetail

Albert Heijn opent eerste Nederlandse stadionwinkel

Albert Heijn opent eerste Nederlandse stadionwinkel

Albert Heijn opent volgende maand een eerste winkel in een Nederlands voetbalstadion: het Parkstad Limburg Stadion van Roda JC in Kerkrade. Daarmee doet AH wat het al langer wilde en in België (met name Gent) eerder realiseerde.

Voorbeeld van Jumbo

De Albert Heijn XL zal 3.300 m² groot zijn en opent de deuren op 7 mei, zo meldt Distrifood. De winkel zal ingedeeld zijn als andere vestigingen, maar zal een aanbod hebben dat aangepast is aan de Duitse klanten die de grens oversteken om in Kerkrade hun boodschappen te doen.

 

Een winkel in een stadion is geen primeur: in Nederland heeft Jumbo al een vestiging in het Euroborg-stadion van voetbalclub FC Groningen en in België heeft Albert Heijn zelf een winkel in het stadion van AA Gent. Nieuwe voetbalstadions krijgen steeds meer een multifunctionele invulling, dus het is goed mogelijk dat in de toekomst dit soort ondernemingen nog meer zullen voorkomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.