Albert Heijn opent eigen biowinkel | RetailDetail

Albert Heijn opent eigen biowinkel

Albert Heijn opent eigen biowinkel

Albert Heijn opent op 2 september aan de Twijnstraat in Utrecht zijn eerste winkel voor biologische producten. De formule opende eind maart in Amsterdam al een pop-upwinkel met biologische producten.

AH breidt bio-assortiment uit

De biowinkel van 30 m², die naast de huidige AH-vestiging komt, brengt zowel het eigen biologisch merk van Albert Heijn als A-merken. Klanten kunnen er producten vinden voor ontbijt, lunch, koffie en borrel plus een aantal populaire biologische producten, zoals babyvoeding. 

 

Albert Heijn besteedt ook in de supermarkten meer aandacht aan biologisch assortiment: zo wordt het assortiment biologische vleeswaren fors uitgebreid. Onlangs stroomden elf nieuwe producten in, waaronder biologische gerookte kipfilet, Yorkham, ontbijtspek, kipleverworst en filet americain.

 

Eind september volgen nog tien biovleeswaren, waaronder rosbief, gebraden gehakt, paté en ossenworst. De uitbreiding past in het beleid om sterker in te zetten op biologisch assortiment onder eigen huismerk. Albert Heijn verdubbelde dit assortiment vorig jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.