Albert Heijn opent vijfde distributiecentrum voor e-commerce

Foto: Albert Heijn

Albert Heijn kondigt een nieuw, vijfde distributiecentrum aan voor online bestelde boodschappen. Vooral thuisbezorging wint snel aan populariteit bij ah.nl. Het nieuwe dc komt in Amsterdam en zal zo’n 1.000 arbeidsplaatsen creëren.

 

Verschuiving naar thuisbezorging

Albert Heijn ziet een forse groei in e-commerce en dan zeker in de thuisbezorging van boodschappen. De supermarktketen zet daarom in op een vernieuwing van haar e-commercediensten, zoals door een bezorgbundel in combinatie met bol.com uit te rollen, en gaat tegelijk een aantal Pick Up Points sluiten. Buiten stedelijke gebieden is immers een verschuiving te zien van afhaalpunten naar thuisbezorging.


Thuisbezorging vergt echter een andere logistiek en daarom investeert de grootgrutter dit jaar ook in een vijfde distributiecentrum – of Home Shop Center (HSC), zoals AH het zelf noemt – in Amsterdam. Het logistiek centrum zal plaats bieden aan circa 1.000 nieuwe medewerkers en moet zo’n 40.000 bestellingen per week gaan verwerken. In het dc zal ook het volledige assortiment van Albert Heijn herbergen. 


Vandaag heeft Albert Heijn al distributiecentra in Almere, Eindhoven, Rotterdam en de Meern. Er komen ook nog nieuwe hubs bij aan de randen van steden. Vanuit deze hubs rijden bezorgauto’s de stad in om de leveringen te doen.