Albert Heijn pakt de wijnafdeling aan

Albert Heijn pakt de wijnafdeling aan

Supermarktketen Albert Heijn heeft de wijnafdeling opnieuw onder handen genomen. De wijnen worden vanaf nu gerangschikt op kleur en smaaktype, terwijl er ook honderd nieuwe producten zijn toegevoegd.

Schapindeling op smaaktype

De vernieuwde afdeling moet het voor consumenten makkelijker maken om wijn te vinden die geschikt is of om een alternatief te vinden als hun normale keuze niet beschikbaar is. Op schapkaarten wordt duidelijk gemaakt welke smaak de wijn heeft en bij welke gelegenheden deze het best kan worden gedronken.

 

"Met de nieuwe schapindeling op smaaktype hebben onze klanten een veel beter overzicht van ons totale wijnassortiment. Ook krijgt het vertrouwde merk van de klant zichtbaar een aantal alternatieven, omdat dezelfde smaaktypes nu bij elkaar staan", stelt Gert Zwitser, hoofd wijn bij Albert Heijn.

 

Via zogenoemde wijnboxen gaat Albert Heijn bovendien iedere twee weken minder bekende wijnen in de schijnwerpers zetten om consumenten kennis te laten maken met wijnen uit onbekende gebieden of van bijzondere druiven. De wijnboxen worden ook gebruikt om biologische en fairtrade-wijnen onder de aandacht te brengen.

Tags: