Albert Heijn plant grootste winkel in Deurne

Albert Heijn plant grootste winkel in Deurne
Shutterstock.com

Er komt geen einde aan de expansiedrang van Albert Heijn in België. In het Antwerpse district Deurne bouwt de retailer momenteel de voorlopig grootste vestiging in ons land, maar buurtbewoners vrezen voor overlast.

 

Alle vergunningen in orde

Aan de Herentalsebaan in Deurne, op de plaats van een voormalige Toyota-garage vlakbij tramterminus Silsburg, is momenteel de bouw aan de gang van een groot wooncomplex met meer dan zestig appartementen. Daaronder zou een Albert Heijn komen met een oppervlakte van 1.970 m², weet Gazet Van Antwerpen. Met die oppervlakte wordt het wellicht de grootste vestiging in België tot nu toe.

 

Enkele buurtbewoners zien de komst van de supermarkt niet zitten. Ze vrezen een toename van de verkeersdrukte en dienden bezwaren in, maar die werden afgewezen. Volgens districtsburgemeester Tjerk Sekeris van Deurne zijn alle vergunningen in orde. Een mobiliteitsstudie heeft volgens hem aangetoond dat de wegen het verkeer aankunnen. Bovendien voorziet Albert Heijn een grote fietsenstalling op het terrein.

 

De burgemeester van buurgemeente Borsbeek is echter niet overtuigd. De nabijgelegen tramhalte veroorzaakt al parkeeroverlast in de omgeving, en dat zal niet verbeteren met de komst van een grote supermarkt, zegt hij aan Het Laatste Nieuws. Hij vreest een verkeersinfarct, en het Agentschap Wegen en Verkeer treedt hem bij. In het marktgebied bevinden zich al vestigingen van onder meer Aldi, Colruyt, Lidl, Carrefour Hypermarkt en Carrefour Market.