Albert Heijn terug naar Groenplaats

Beeld:  spacecraft / Shutterstock.com
Beeld: spacecraft / Shutterstock.com

Albert Heijn keert dan toch terug naar de Groenplaats in Antwerpen, een drietal jaar nadat het die toplocatie moest verlaten. De keten neemt zijn intrek in het oude Postgebouw (ook ex-Mercado).

 

Weg door Delhaize

RetailDetail berichtte het al in 2018 op basis van bronnen in de vastgoedwereld, maar pas nu komt de Nederlandse keten er echt mee naar buiten: Albert Heijn opent deze zomer opnieuw een winkel op de Antwerpse Groenplaats, bericht lokale zender ATV.

 

Daar moest de keten in 2017 weg na de fusie met Delhaize: de mededingingsauthoriteit verplichtte AH om een aantal winkels af te stoten in gebieden waar de groepering AH-Delhaize te sterk zou komen te staan. In heel wat andere locaties - zoals vanochtend nog in Oudenaarde werd aangekondigd - keerde de Nederlandse keten ook al terug.

 

Toch komt Albert Heijn niet helemaal terug naar dezelfde locatie: de keten neemt nu zijn intrek in het voormalige Postgebouw, waar tot begin 2018 de overdekte foodmarkt Mercado te vinden was. Voordien was de keten enkele huizen verder richting Meir gesitueerd, in een pand waar momenteel een Cru (het premiumconcept van de Colruyt Group) gevestigd is.