Albert Heijn verdubbelt thuislevering en gaat ‘online first’

Lanceringscampagne thuisleveringen retailer Albert Heijn
Foto: Ahold Delhaize

Albert Heijn breidt zijn thuislevering uit: vanaf volgende week kunnen ook klanten in de noordelijke rand van Antwerpen hun boodschappen thuis laten leveren. En meer is op komst, want de supermarktketen gaat voortaan voor een ‘online first’ expansie.

 

Al 90% bezetting

Albert Heijn verdubbelt in Vlaanderen zijn bereik voor thuislevering: na een eerste lancering eind juli, waarbij de supermarktketen de dienst beschikbaar maakte voor 85.000 huishoudens in de regio Antwerpen, breidt de service nu uit naar 160.000 huishoudens in nieuwe gemeentes. Het gaat nog altijd om de Antwerpse rand, maar nu ook de noordelijke rand.


Zo wordt thuislevering mogelijk in Deurne, Borgerhout, Schoten, Schilde, Wommelgem en Wijnegem. Klanten kunnen al deze week bestellen, de leveringen gebeuren vanaf volgende week. “De slots in de eerste regio zitten voor 90% vol, wat duidelijk aantoont dat onze propositie met veel goesting wordt omarmd door de klant”, legt woordvoerder Ann Maes uit.

 

Blinde plekken vullen

Nog dit jaar zal de thuislevering ook verder uitbreiden, al ligt nog niet vast welke postcodes er dan bij komen. Albert Heijn wil immers trouw blijven aan zijn groeiconcept en elke keer bijleren van de nieuwe locaties. In ieder geval ziet AH ook potentieel in andere regio's dan de Antwerpse, alleen ligt nog niet vast wanneer die stap wordt gezet. “Als het niet dit jaar is, wordt het volgend jaar”, reageert Maes desgevraagd.


Zeker is wel dat Albert Heijn grootse onlineplannen heeft in ons land: de foodretailer gaat voortaan voor een ‘online first’-strategie. Het betekent dat AH ook wil gaan thuisleveren op locaties waar nog geen fysieke supermarkten van de keten zijn. “We willen Vlaanderen echt inkleuren met de thuisleveringspropositie en onze greep op de fysieke markt vergroten met online”, aldus Maes. 


Dat kan omdat de formule niet vanuit de winkels levert: de leveringen worden klaargemaakt in het distributiecentrum in Eindhoven en dan naar de de Belgische hub in Turnhout gebracht, van waaruit de ‘last mile’-bezorging gebeurt. In Nederland experimenteert AH ondertussen met een 'light'-bezorgdienst voor kleine gezinnen.