Albert Heijn wil klanten gezonder laten eten

Albert Heijn wil klanten gezonder laten eten

Supermarktketen Albert Heijn heeft een nieuwe campagne op poten gezet om klanten gezonder te laten eten. Met 'Op de gezondere toer' wil het consumenten stimuleren om kleine wijzingen aan te brengen om hun voeding gezonder te maken.

Aangepaste recepten

De campagne komt er na een onderzoek naar de goede voornemens van klanten. Daaruit blijkt dat 35 procent het voornemen heeft om gezonder te gaan eten en nog eens 34 procent wil een gezond gewicht behouden of bereiken. 58 procent denkt echter het goede voornemen niet vol te houden, terwijl 24 procent denkt dat gezonder eten te veel extra tijd kost.


Om consumenten te helpen bij hun voornemens, kunnen ze heel de maand vragen stellen aan gediplomeerde voedingscoaches in de nieuwe AH Community. Daarnaast worden er ook populaire recepten aangeboden, die licht zijn aangepast om ze gezonder te maken.


"Door voor spaghetti bolognese eens volkorenpasta te gebruiken. Of zelf pastasaus te maken van verse tomaten. Of door in de boerenkoolstamppot vlees eens te vervangen door feta, rode ui en hazelnoten", stelt Albert Heijn.

Tags: