Albert Heijn wil sneller innoveren | RetailDetail

Albert Heijn wil sneller innoveren

Albert Heijn wil sneller innoveren

Om opnieuw de referentie te worden op het gebied van assortiment, is Albert Heijn van plan om innovaties sneller door te voeren in de winkels. Het bedrijf wil ook sneller kunnen inspelen op veranderingen in het assortiment.

Concepten sneller uitrollen

Zo zal Albert Heijn de komende periode elke week een sushibar introduceren in één van de winkels. Momenteel beschikken enkel de AH XL in Leidschendam en de AH XL aan het Gelderlandplein in Amsterdam over een sushibar.

 

"In totaal zijn er vier verschillende modules voor de sushibar. Ze komen in alle type winkels, dus ook in een AH to go", zegt formulemanager Therese Opgenoort tegen Distrifood. Het filiaal in Leidschendam heeft ook een afdeling die enkel maar voeding als glutenvrije producten verkoopt: ook dat concept zal de komende periode uitgerold worden in andere winkels.

 

Om zaken sneller te kunnen uitrollen, zal er ook vaker en op meer locaties getest worden. Zo wil Albert Heijn meer informatie verzamelen, zodat alles aangepast kan worden aan de klantenprofielen van een bepaald filiaal. "Iedere supermarkt krijgt een module die specifiek is gericht op het profiel van de klantenkring. Met alle informatie die we ontvangen, krijgen we ook steeds meer vat op klantenprofielen."

 

Modules

Met behulp van die modules wil Albert Heijn ook sneller kunnen inspelen op veranderingen in de vraag bij de consumenten. "De wereld ziet er over vijf jaar heel anders uit, maar we weten niet hoe. Stel dat er over een bepaalde tijd niet meer wordt gevraagd naar sushi, maar naar Indiaas assortiment? Dan kunnen we snel schakelen, omdat alles heel modulair is ingericht."

 

Tot slot wil Albert Heijn ook een heel breed assortiment hebben, zodat ze iedereen kunnen aanspreken. Volgens Opgenoort richten ze zich daarom nu op de boven- en onderkant van het assortiment, na zich jaren op het middensegment te hebben gericht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.