Aldi gaat omstandigheden voor werknemers verbeteren

Aldi gaat omstandigheden voor werknemers verbeteren

Discounter Aldi gaat een centrale afdeling voor personeelszaken oprichten, om zo de arbeidsomstandigheden van zijn werknemers in Nederland te verbeteren. Het is de eerste keer dat er zo'n afdeling komt bij Aldi.

Verbeterplan met CNV Bondgenoten

Aldi zet die stap omdat het in oktober van vorig jaar op de vingers werd getikt door de Inspectie SZW. Die had bij een inspectie opgemerkt dat Aldi op verschillende punten de Arbowetgeving overtreedt en vroeg daarom om een verbeteringsplan van de discounter.

 

Zo vond de inspectie dat Aldi niet voldoende inventariseerde aan welke werkdruk en ongewenste omgangsvormen de werknemers werden blootgesteld en ook werd er onvoldoende gewerkt aan het verminderen van de fysieke belasting van het personeel.

 

Vakbond CNV Bondgenoten werkte daarop mee aan het verbeterplan. ''We willen de medewerkers hier zelf nadrukkelijk bij betrekken. Wij gaan er vervolgens op toezien dat de verbetervoorstellen concrete uitwerkingen krijgen op de werkvloer'', aldus de vakbond. Die gaat daarvoor aan de slag met werkgroepen die op de proppen moeten komen met concrete plannen en die volgens de vakvereniging ook moeten zorgen voor openheid in de bedrijfscultuur van Aldi.

Tags: