Aldi gaat omstandigheden voor werknemers verbeteren | RetailDetail

Aldi gaat omstandigheden voor werknemers verbeteren

Aldi gaat omstandigheden voor werknemers verbeteren

Discounter Aldi gaat een centrale afdeling voor personeelszaken oprichten, om zo de arbeidsomstandigheden van zijn werknemers in Nederland te verbeteren. Het is de eerste keer dat er zo'n afdeling komt bij Aldi.

Verbeterplan met CNV Bondgenoten

Aldi zet die stap omdat het in oktober van vorig jaar op de vingers werd getikt door de Inspectie SZW. Die had bij een inspectie opgemerkt dat Aldi op verschillende punten de Arbowetgeving overtreedt en vroeg daarom om een verbeteringsplan van de discounter.

 

Zo vond de inspectie dat Aldi niet voldoende inventariseerde aan welke werkdruk en ongewenste omgangsvormen de werknemers werden blootgesteld en ook werd er onvoldoende gewerkt aan het verminderen van de fysieke belasting van het personeel.

 

Vakbond CNV Bondgenoten werkte daarop mee aan het verbeterplan. ''We willen de medewerkers hier zelf nadrukkelijk bij betrekken. Wij gaan er vervolgens op toezien dat de verbetervoorstellen concrete uitwerkingen krijgen op de werkvloer'', aldus de vakbond. Die gaat daarvoor aan de slag met werkgroepen die op de proppen moeten komen met concrete plannen en die volgens de vakvereniging ook moeten zorgen voor openheid in de bedrijfscultuur van Aldi.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Lidl stelt auto’s ter beschikking van shoppers

08/08/2018

“Je eigen wagen voor inkopen”, zo stelt Lidl zijn nieuwe autodeeldienst voor. In samenwerking met Mazda kan je in Duitsland weldra autodelen vanop de parking van Lidl-supermarkten. 

Lagere omzet, hogere winst voor Ahold Delhaize

08/08/2018

Terwijl de omzet van Ahold Delhaize onder druk staat in de Verenigde Staten, bevestigt Delhaize in België de positieve trend die in het eerste kwartaal werd ingezet, met dank aan de tovergroentjes. Online ligt de groep op koers.

Walmart laat robots online orders picken

07/08/2018

De Amerikaanse retailreus  Walmart experimenteert met robots die online orders picken: ze halen snel droge, gekoelde en diepgevroren waren uit de schappen, terwijl de medewerkers de verse producten uitkiezen.