Aldi gaat ook e-books verkopen | RetailDetail

Aldi gaat ook e-books verkopen

Aldi gaat ook e-books verkopen

De Duitse discountketen Aldi heeft na een eigen streamingdienst nu ook een catalogus van e-boeken opgezet: vanaf 20 oktober krijgen de Duitse gebruikers van het platform Aldi Life toegang tot ongeveer 1 miljoen boeken, waarvan 3.000 gratis te verkrijgen zijn.

Concurrentie met Amazon

Aldi gaat dus de concurrentie aan met spelers als Amazon, al zal het hier niet met lage prijzen kunnen zwaaien. In Duitsland geldt immers een vaste prijs voor e-books, net zoals bij gedrukte boeken.

 

Voor het gebruik van de digitale boeken lanceert Aldi een eigen app, die de formaten PDF, EPUB, DjVu, TXT en FB2 zal herkennen. Ook boeken van andere partijen zullen naar de app kunnen worden gedownload, behalve boeken die werden gekocht via Amazon.

 

Momenteel zijn er nog geen plannen om ook met een eigen e-reader op de markt te komen. In plaats daarvan biedt het een tablet van het eigen merk Medion aan, waarop de app al op voorhand werd geïnstalleerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.