Aldi investeert 350 miljoen in Britse winkels

Aldi investeert 350 miljoen in Britse winkels

Aldi gaat volgend jaar 300 miljoen pond (350 miljoen euro) investeren in de eigen winkels. Dat liet het verstaan bij de bekendmaking van de jaarcijfers van het voorbije jaar, waarin het een recordomzet haalde.

70 nieuwe winkels

Aldi UK haalde in 2015 een omzet van 7,7 miljard pond (net geen negen miljard euro). Dat is een groei van 12% en ook meteen een record voor de discounter in het Verenigd Koninkrijk. De operationele winst daalde wel met 1,8% naar 255,6 miljoen pond (295 miljoen euro), wat volgens Aldi te wijten is aan de grote investeringen. Ook volgend jaar zal er fors geïnvesteerd worden, om zo verder te blijven groeien.

 

De investering van 300 miljoen pond zal gebruikt worden voor de opening van zeventig nieuwe winkels en de renovatie van nog eens 100 winkels. Aldi heeft eerder al het doel gesteld om tegen 2022 duizend winkels te hebben in het Verenigd Koninkrijk, momenteel staat de teller op 785 filialen. De nieuwe winkels zullen trouwens gebruik maken van een nieuw concept, dat werd ontwikkeld op basis van een vragenronde bij meer dan 50.000 klanten van Aldi. Zo krijgen grote delen van de winkels een nieuwe invulling.