Aldi kleedt medewerkers in biokatoen

Aldi kleedt medewerkers in biokatoen

Alle winkelmedewerkers van de supermarktketen krijgen nieuwe en duurzame winkelkledij. Het initiatief kadert in de grote ombouwoperatie van de discounter en illustreert ook het duurzame inkoopbeleid van Aldi.

 

In Aldi-blauw

De huidige werkkledij van de Aldi-winkelmedewerkers wordt vervangen door een nieuwe collectie in het typische Aldi-blauw: hemden of blouses (met en zonder mouwen), jeansbroeken, fleecejasjes (met en zonder mouwen) en een heuptasje. Zo kunnen de medewerkers zowel bij warm als koud weer comfortabel en aangenaam werken.

 

De make-over is een onderdeel van de grote ombouwoperatie die Aldi eind maart aankondigde. Het komende anderhalf jaar worden de 450 Belgische winkels heringericht met grotere nadruk op vers en met meer winkelcomfort voor de klant. Het winkelpersoneel kan dan niet achter blijven: naast de reeds aangekondigde personeelsuitbreiding (450 extra medewerkers), krijgt elk van de ruim 5.000 winkelmedewerkers de komende weken nieuwe, gerestylede werkkledij.

 

Modieus en duurzaam

‘Met de vernieuwing van onze kledij slaan we meerdere vliegen in één klap’, zegt verantwoordelijke Sofie Gowy. “Niet alleen is de nieuwe werkkledij comfortabeler, trendy en modieus. Alle hemden en broeken zijn bovendien gemaakt van biokatoen, en alle kledij voldoet aan de strengste kwaliteitseisen.” De nieuwe werkkledij past daarmee volledig in het duurzame inkoopbeleid van de retailer.

 

De winkelketen wil vervuilende chemische stoffen in de textielindustrie tegen 2020 volledig vervangen door onschadelijke alternatieven en het afvalwater van de fabrieken kwalitatief verbeteren. Aldi respecteert ook de BSCI-gedragscode inzake arbeidsvoorwaarden en veiligheidsomstandigheden in de productievestigingen. De eigen kwaliteitsdienst in Hongkong ziet toe op de strenge richtlijnen.