Aldi Nord opent technologiehub in Krakau

Shutterstock.com

In de Poolse stad Krakau heeft Aldi Nord een nieuwe technologiehub in gebruik genomen. Begin deze maand zijn de eerste medewerkers reeds aan de slag gegaan, volgend jaar moeten er 250 informaticaspecialisten werken.

 

Innovatie stimuleren

De nieuwe faciliteit moet de transformatie en digitalisering van de retailer doorzetten. "Digitalisering is een topprioriteit voor Aldi Nord. We zijn blij dat we onze technologische organisatie aanzienlijk kunnen versterken met de technologiehub in Krakau", zegt Chief Technology Officer Sinanudin Omerhodzic. “Het is een belangrijke stap om de kernactiviteiten naar het volgende niveau van digitale expansie te tillen en innovatie te bevorderen."

 

In de hub zullen zowel interne als externe specialisten samenwerken aan technologische projecten en oplossingen voor Aldi Nord. Zij moeten het transformatieproces optimaal ondersteunen en actief aansturen, klinkt het.

 

Het is de bedoeling om tegen medio 2022 in Krakau een team van informatici uit te bouwen. Tegelijkertijd breidt Aldi Nord ook de technologische organisatie in de vestiging in het Duitse Essen verder uit.