Aldi opent grootste filiaal in Noord-Holland

Aldi opent grootste filiaal in Noord-Holland

Aldi opent op 14 augustus een nieuw filiaal in Heerhugowaard in Noord-Holland, meteen de grootste vestiging van de Duitse discounter in die provincie. De winkel wordt ook ingericht volgens een volledig nieuw concept.

Nieuw winkelconcept

Dat nieuwe concept heeft volgens Aldi een frissere uitstraling en moet een betere winkelervaring bieden voor de consument. Daarnaast is er heel wat aandacht voor de duurzaamheid en het milieu: het hele pand wordt verwarmd met een terugwin-installatie voor energie die vrijkomt bij het koelproces.

 

Vorige maand waren er nog heel wat bezwaren van de Welstandscommissie in de gemeente tegen de komst van een nieuwe Aldi. Die stoorde zich aan het industriële karakter van het pand en vond dat een container, die dient om bedrijfsafval in samen te persen, te veel in het zicht stond. Ook wilde het af van twee reclamezuilen die door Aldi waren aangevraagd.

 

Aldi beloofde daarop om de container uit het zicht te plaatsen en ook de twee reclamezuilen zullen er niet komen. Het ontwerp van de winkel werd evenwel niet aangepast, omdat Aldi niet wilde afstappen van het nieuwe concept.

Tags: