Aldi opent grootste filiaal in Noord-Holland | RetailDetail

Aldi opent grootste filiaal in Noord-Holland

Aldi opent grootste filiaal in Noord-Holland

Aldi opent op 14 augustus een nieuw filiaal in Heerhugowaard in Noord-Holland, meteen de grootste vestiging van de Duitse discounter in die provincie. De winkel wordt ook ingericht volgens een volledig nieuw concept.

Nieuw winkelconcept

Dat nieuwe concept heeft volgens Aldi een frissere uitstraling en moet een betere winkelervaring bieden voor de consument. Daarnaast is er heel wat aandacht voor de duurzaamheid en het milieu: het hele pand wordt verwarmd met een terugwin-installatie voor energie die vrijkomt bij het koelproces.

 

Vorige maand waren er nog heel wat bezwaren van de Welstandscommissie in de gemeente tegen de komst van een nieuwe Aldi. Die stoorde zich aan het industriële karakter van het pand en vond dat een container, die dient om bedrijfsafval in samen te persen, te veel in het zicht stond. Ook wilde het af van twee reclamezuilen die door Aldi waren aangevraagd.

 

Aldi beloofde daarop om de container uit het zicht te plaatsen en ook de twee reclamezuilen zullen er niet komen. Het ontwerp van de winkel werd evenwel niet aangepast, omdat Aldi niet wilde afstappen van het nieuwe concept.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.