Aldi opent grootste filiaal in Noord-Holland | RetailDetail

Aldi opent grootste filiaal in Noord-Holland

Aldi opent grootste filiaal in Noord-Holland

Aldi opent op 14 augustus een nieuw filiaal in Heerhugowaard in Noord-Holland, meteen de grootste vestiging van de Duitse discounter in die provincie. De winkel wordt ook ingericht volgens een volledig nieuw concept.

Nieuw winkelconcept

Dat nieuwe concept heeft volgens Aldi een frissere uitstraling en moet een betere winkelervaring bieden voor de consument. Daarnaast is er heel wat aandacht voor de duurzaamheid en het milieu: het hele pand wordt verwarmd met een terugwin-installatie voor energie die vrijkomt bij het koelproces.

 

Vorige maand waren er nog heel wat bezwaren van de Welstandscommissie in de gemeente tegen de komst van een nieuwe Aldi. Die stoorde zich aan het industriële karakter van het pand en vond dat een container, die dient om bedrijfsafval in samen te persen, te veel in het zicht stond. Ook wilde het af van twee reclamezuilen die door Aldi waren aangevraagd.

 

Aldi beloofde daarop om de container uit het zicht te plaatsen en ook de twee reclamezuilen zullen er niet komen. Het ontwerp van de winkel werd evenwel niet aangepast, omdat Aldi niet wilde afstappen van het nieuwe concept.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.