Aldi verliest zaak tegen oud-directeur

Aldi verliest zaak tegen oud-directeur

Oud-directeur van Aldi Piet Vink heeft gelijk gekregen in een rechtszaak omtrent zijn ontslag. De discounter had die rechtszaak zelf aangespannen, maar zal nu 900.000 euro aan Vink moeten betalen.

Geen reden tot ontslag

Piet Vink lag voor zijn ontslag op 15 augustus van dit jaar al een tijdje overhoop met het bestuur van Aldi, onder andere nadat hij kritiek had geuit om de managementstijl van Flor Du Puy, directeur van Aldi Holding Nederland. Op een aandeelhoudersvergadering werd dan ook besloten dat hij moest vertrekken.

 

Aldi spande daarop een rechtszaak aan om de arbeidsovereenkomst van Vink te kunnen opzeggen. De rechter heeft echter beslist dat het ontslag niet gebaseerd is op gegronde kritiek op het functioneren van Vink en er dus geen reden is om de arbeidsovereenkomst te ontbinden.

 

De rechter gaf Aldi tot 15 oktober om het ontslagverzoek in te trekken. Deed de discounter dat niet, moest het bedrijf op 1 november over de brug komen met een ontslagvergoeding van 900.000 euro. Nu blijkt dat Aldi die termijn heeft laten verstrijken en dus inderdaad een ontslagvergoeding zal moeten betalen van 900.000 euro. Oorspronkelijk wilde de keten 'slechts' 450.000 euro neertellen om van Vink verlost te zijn.

 

Nieuwe winkelformule

Langs de andere kant is er ook heuglijker nieuws voor Aldi, dat vandaag in Utrecht een nieuwe winkel opende volgens een geheel nieuwe winkelformule. Die nieuwe formule moet een frissere uitstraling hebben en een betere winkelervaring bieden.

Tags: