Aldi verliest zaak tegen oud-directeur | RetailDetail

Aldi verliest zaak tegen oud-directeur

Aldi verliest zaak tegen oud-directeur

Oud-directeur van Aldi Piet Vink heeft gelijk gekregen in een rechtszaak omtrent zijn ontslag. De discounter had die rechtszaak zelf aangespannen, maar zal nu 900.000 euro aan Vink moeten betalen.

Geen reden tot ontslag

Piet Vink lag voor zijn ontslag op 15 augustus van dit jaar al een tijdje overhoop met het bestuur van Aldi, onder andere nadat hij kritiek had geuit om de managementstijl van Flor Du Puy, directeur van Aldi Holding Nederland. Op een aandeelhoudersvergadering werd dan ook besloten dat hij moest vertrekken.

 

Aldi spande daarop een rechtszaak aan om de arbeidsovereenkomst van Vink te kunnen opzeggen. De rechter heeft echter beslist dat het ontslag niet gebaseerd is op gegronde kritiek op het functioneren van Vink en er dus geen reden is om de arbeidsovereenkomst te ontbinden.

 

De rechter gaf Aldi tot 15 oktober om het ontslagverzoek in te trekken. Deed de discounter dat niet, moest het bedrijf op 1 november over de brug komen met een ontslagvergoeding van 900.000 euro. Nu blijkt dat Aldi die termijn heeft laten verstrijken en dus inderdaad een ontslagvergoeding zal moeten betalen van 900.000 euro. Oorspronkelijk wilde de keten 'slechts' 450.000 euro neertellen om van Vink verlost te zijn.

 

Nieuwe winkelformule

Langs de andere kant is er ook heuglijker nieuws voor Aldi, dat vandaag in Utrecht een nieuwe winkel opende volgens een geheel nieuwe winkelformule. Die nieuwe formule moet een frissere uitstraling hebben en een betere winkelervaring bieden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.