Aldi verliest zaak tegen oud-directeur | RetailDetail

Aldi verliest zaak tegen oud-directeur

Aldi verliest zaak tegen oud-directeur

Oud-directeur van Aldi Piet Vink heeft gelijk gekregen in een rechtszaak omtrent zijn ontslag. De discounter had die rechtszaak zelf aangespannen, maar zal nu 900.000 euro aan Vink moeten betalen.

Geen reden tot ontslag

Piet Vink lag voor zijn ontslag op 15 augustus van dit jaar al een tijdje overhoop met het bestuur van Aldi, onder andere nadat hij kritiek had geuit om de managementstijl van Flor Du Puy, directeur van Aldi Holding Nederland. Op een aandeelhoudersvergadering werd dan ook besloten dat hij moest vertrekken.

 

Aldi spande daarop een rechtszaak aan om de arbeidsovereenkomst van Vink te kunnen opzeggen. De rechter heeft echter beslist dat het ontslag niet gebaseerd is op gegronde kritiek op het functioneren van Vink en er dus geen reden is om de arbeidsovereenkomst te ontbinden.

 

De rechter gaf Aldi tot 15 oktober om het ontslagverzoek in te trekken. Deed de discounter dat niet, moest het bedrijf op 1 november over de brug komen met een ontslagvergoeding van 900.000 euro. Nu blijkt dat Aldi die termijn heeft laten verstrijken en dus inderdaad een ontslagvergoeding zal moeten betalen van 900.000 euro. Oorspronkelijk wilde de keten 'slechts' 450.000 euro neertellen om van Vink verlost te zijn.

 

Nieuwe winkelformule

Langs de andere kant is er ook heuglijker nieuws voor Aldi, dat vandaag in Utrecht een nieuwe winkel opende volgens een geheel nieuwe winkelformule. Die nieuwe formule moet een frissere uitstraling hebben en een betere winkelervaring bieden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.